fbpx

Blog

Deze zelfhulpboeken las ik in 2021

05/01/2022

zelfhulpboeken

In 2021 nam ik het voornemen om meer te lezen (ja, voornemens kun je ook gewoon midden in het jaar doen). Na een paar van m’n ‘readlist’ aangeschaft te hebben, dacht ik: dit gaat wel hard. In m’n portemonnee, maar ik begon ook op de lokale Bruna te lijken. Enfin, het is voor een goed doel: persoonlijke ontwikkeling. Ik kwam er dus ook achter dat ik daar heel goed op ga. Deze boeken las ik in 2021:

Nooit meer te druk | Tony Crabbe

Als het gaat om tijdsmanagement en productiviteit, is dit boek m’n aanrader aan iedereen. Ik heb zelfs een hele productiviteitstraining op gebaseerd, want alles hierin is on-point en kun je direct mee aan de slag. Een cadeautje aan jezelf, want je houdt oprecht meer tijd over voor leuke dingen in ’t leven.

De meeste mensen deugen | Rutger Bregman

Misschien… is dit wel het beste boek dat ik ooit heb gelezen. Rutger Bregman weet je echt te pakken en nieuwe inzichten te geven. En dan niet dat je denkt “ja, vast”, maar echt “ja, shit man, je hebt gelijk”. Dat is voor mij ook de reactie waar ik naar op zoek ben bij zulke boeken. Koop dit, lees dit, geef het door.

Blondjes beleggen beter | Janneke Willemse

2021 was ook het jaar dat ik begon met beleggen! En dit boek gaf de doorslag. Janneke omschrijft het op zo’n manier dat je denkt: appeltje-eitje! En uit praktijk kan ik zeggen dat het ook echt niet ontoegankelijk is zoals vroeger. Ook jij kan gewoon beleggen en dit boek geeft jou een heel sterke basis. Ze heeft het boek overigens net een opfrisbeurt gegeven!

Helweek | Erik Bertrand Larssen

Oh, déze was heftig! Maar dan vooral omdat ik dit boek ook in de praktijk heb gedaan… De Helweek is bedacht door sir Larssen; een week lang alles uit je dag halen. Het zijn lange en pittige dagen, maar je krijgt shit gedaan en je neemt kwalitatieve rust. Life changing, aanrader. Overigens ook zijn boek Genadeloos en Nu! zijn toppers. 

Ongetemd leven | Glennon Doyle

Ik houuu van de energie van Glennon Doyle! Wat een powervrouw zeg. Door middel van dagelijkse situaties schetst ze situaties waarin de vrouw eigenlijk zo vaak wordt kleingehouden. Zonde en vooral onnodig. Een lekkere oppepper, want wie wil er nu niet ongetemd leven?

Miljonair met een gewone baan | Oeds-Jan Postma

Ik ga eerlijk met je zijn: deze kan echt weer van je lijst af. Hoe meer ik eraan terugdenk, hoe slecht ik het boek vind worden. Alles wat erin staat, kun je zelf prrrima bedenken. ‘Gewoon’ even sparen, ‘gewoon’ minimalistischer leven en ‘gewoon’ beleggen. De cijfers waarmee hij rekent zijn ook niet heel realistisch, dus sla deze vooral over.

Comments

  1. […] helemaal gaat om persoonlijke ontwikkeling. In 2021 ook al overigens, daarom las ik onder andere deze boeken, maar laten we die trend lekker voortzetten! Want je wordt er nooit slechter van om meer uit je […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Articles

more from us

productiviteit human design

3 inzichten in je productiviteit dankzij Human Design

Productiviteit is high topic de laatste jaren. Overal om je heen zie je boeken, cursussen en webinars die je beloven productiever te gaan werken. Tuurlijk, ik heb ook wel eens mijn tips gedeeld, maar dat betekent niet dat ze ook voor jou werken. Iedereen is namelijk anders! Dat content batchen voor de een wel werkt en voor jou niet, is oke. Dat focusuren voor jou niet werken, is oke. Dat mag je echt accepteren! Ook in jouw Human Design kun je veel inzichten halen die jou meer vertellen of je productiviteit en op welke manier werken bij jou past. Ik neem 3 onderdelen van je chart met je door! Root centrum Je Root centrum is een héle belangrijke in hoe jij werkt. Je root centrum gaat namelijk over je agressie, adrenalina en jawel, stress! En stress en productiviteit hangen nauw samen. Als je een gedefinieerde root hebt, heb jij een vrij stabiele manier van met stress omgaan. Jij panikeert niet zo als er ad-hoc iets moet gebeuren ;-). Voor je productiviteit kun je die continue, gezonde stress het beste gebruiken door deadlines te stellen. Jij zorgt er namelijk wel voor dat het op de deadline af is, any way around! Is jouw root ongedefinieerd? Dan wil je jezelf vooral veel tijd geven om een klus af te ronden. Strakke deadlines werken voor jou niet altijd, dus zet hem voor jezelf een paar dagen eerder. Daarnaast ben je ook gevoeliger voor energie uit dit centrum van buitenaf. Mensen met een gedefinieerd centrum kunnen jou een flinke lading stress bezorgen zonder dat dat nodig is! Leer om daar een scheiding tussen te maken: welke stress is van jou en welke neem je over van de ander? Sacral centrum Een definieerd Sacral centrum hebben alleen Manifesting Generators en Generators. Zij zijn degenen die

Read More »

Een duurzamere thuiswerkplek met een Stoov

Nu ik fulltime freelancer ben, heb ik aardig moeten zoeken naar m’n ideale thuiswerkplek. Vorig jaar hebben we wel de waskamer omgetoverd tot een fijn, klein kantoortje, maar dat wil niet altijd. Ohja, en het is soms een vrieskist. Het kamertje is niet warm te krijgen en de stookkosten zijn ook niet echt gunstig gezind deze dagen. Daarom kreeg ik onder de kerstboom een Stoov Big Hug cadeau, om toch warme billetjes te houden tijdens het werken. Wat is Stoov? Stoov zag ik al vaker voorbijkomen bij freelancers en via advertenties. Hun motto: “we warm people, not the planet.” Dan ben ik natuurlijk al verkocht. Stoov verkoopt comfortabele, verwarmde items voor in je huis. Kussen, hoezen, zelfs je hond wordt bediend door deze webshop. En wat research levert ook op dat een deel van hun producten worden gemaakt in een sociale werkplaats, dat alles te vervangen of te recyclen is en dat ze samenwerken met een bedrijf dat bomen plant in Tanzania. That’s what I love.  Kachel uit, Stoov aan Met Big Hug (de Woolly versie) ben ik in het bezit van een zachte, verwarmde stoelhoes die gewoon op accu kan werken. Dus de kachel kan uit, de Stoov aan en ik heb een warme zitplek om te werken! Wat aardig welkom is, want met typen beweeg je niet héél veel, kan ik je vertellen… Hij heeft drie standen; ik laat hem vaak even warm worden op de warmste stand en zet hem vervolgens op de laagste. Dan is het net goed om lekker mee te werken. Ingewikkeld in een fleecekleed zat ik altijd aan de eettafel (m’n vriend noemde me Karbonkel), maar ik kan in ieder geval weer lekker boven zitten. Dat kleedje.. daar heb ik nog wat verlatingsangst mee.  Hoeveel het nu echt scheelt met de stookkosten? Durf

Read More »

Marketing volgens Human Design: dit is waarom

Als je iets verkoopt, doe je marketing. Dat is vrijwel onvermijdelijk, want mensen moeten wel weten wat jij doet of verkoopt, waar en hoe. Klanten komen niet aanwaaien, helemaal niet in een tijdperk waarin iedereen elk kanaal kan inzetten voor marketing en communicatie, en waarin we een vette informatie ‘overload’ hebben. De een gaat dit makkelijker af dan de ander. Voor veel ondernemers is het een doorn in het oog; het kost teveel tijd, maakt je vooral gefrustreerd en die resultaten? Tja, die waren nou ook niet echt wat je verwachtte. Vanaf dat punt kun je twee kanten op. De eerste is om het uit te besteden. Daar schreef ik eerder al dit blog over. Het scheelt je veel tijd en gedoe, maar vraagt ook een investering en niemand lukt het om 100% jouw unieke verhaal door te vertalen. Een andere optie is om het zelf te doen, maar dan op een manier die bij jou past. Human Design kan marketing voor jou vele malen makkelijker én succesvoller maken! Wat is Human Design? Human Design is een ‘new age’ praktijk die je veel zelfinzicht geeft en is gebaseerd op jouw geboorteplaats, -datum en -tijd. Het is een combinatie van onder andere astrologie, kwantumfysica, kabbalah (Tree of Wisdom) en I-Ching. Het was Ra Uru Hu die het uiteindelijk vanuit Sedona in de VS vastlegde en deze theorie de wereld in bracht. Er zijn vijf typen; Manifestor, Manifesting Generator, Generator, Projector en Reflector. Je chart bestaat uit negen energiecentrums, waardoor jij weet hoe je jouw energie kunt inzetten. Daarnaast brengt deze je een persoonlijke strategie en een manier van beslissingen nemen. Als jij je chart volgt, kun jij in volle potentie floreren. Jouw Human Design is een blauwdruk van wie jij bent als persoon. Je bewuste kant én onbewuste kant. Hoe jouw

Read More »